2018. augusztus 31.-szeptember 2. – Szekszárd

 
Az évad záró találkozónk fő helyszíne a jól ismert Naspolya panzió volt, Bátaapátiban, ahol nagyon nagy szeretettel vártak már minket a nulladik napon, pénteken.
Külön jelentkezés volt a feltétele annak, hogy adott létszámban, kizárólag felnőtt korú tagjaink ellátogathassanak a közeli Atomtemetőbe, ahol futurisztikus és ultra biztonságos felszerelésben vezettek be minket a föld alatti tározók egyikébe. Részletes felvilágosítást kaptunk, hogyan működik, miért fontos, és mi a feladata valamint jövőbeli terve ennek a nukleáris temetőnek.
Bátaapátiba vissza érve finom vacsorával nyugtattuk korgó hasunkat, és máris kezdetét vette az ügyességi verseny a különböző motor típusok szerint kialakított csoportok között!
Szem és torok nem maradt szárazon! Az egyes feladatok bizony komoly koncentrálást igényeltek, mind a versenyzők, mind a szervezők pattanásig feszült, de nagyon vidám hangulatban haladtak sorra a játékokon. Volt itt egyensúlyozás, vízivás, kerékcsere, de még karaoke is, a feladatok között.
Az estét egy hangulatos retro bulival zártuk, tartogatva erőinket másnapra.
A fő napon, szombaton reggel a Szekszárdi Tesco parkolóban állítottuk sorokba szépséges autóinkat, megcsodáltuk, ki mit változtatott rajta az elmúlt időszakban.
A városon keresztül haladva először Szekszárd Szemét, a Kálvária kilátót látogattuk meg, ahol csodás látvány tárult élénk a környező vidékről.
Ebéd után egy érintetlen természeti és turisztikai ékszerdobozba, a Gemenci erdőbe vezetett az utunk, ahol, egyedi kérésre széntüzeléses gőzmozdonnyal szállítottak minket végig az erdei úton. Hatalmas élmény volt minden nagynak és kicsinek egyaránt!
A szálláson elfogyasztott vacsora után folytatódott a csapatok harca, hősies küzdelemmel és rengeteg vidám pillanattal.
Az elmaradhatatlan esti buli méltó lezárása volt a napnak.
Vasárnap, búcsúzóul a kakasdi Anna cukrászdában kóstolhattunk finomabbnál finomabb tortákat és fagylaltokat, és a gyönyörű templom előtt még készítettünk pár utolsó fotót az autókról és gazdáikról.
Élményekkel tele, de nehéz szívvel búcsúztunk el egymástól, bízva abban, hogy a jövő évi Szekszárdi találkozó még ennél is fergetegesebb lesz!
Hajrá Szexárd 2019!