2020. július 10-12. – Kőszegi találkozó

 
Kőszeg 2020.
4. nyugati találkozónk nem tradicionálisan áprilisban, hanem a pandémiás helyzet miatt, itt nyár közepére tolódott.
Bár később, de annál nagyobb örömmel találkoztunk barátainkkal, a kis mesefaluban, Novákfalván. A pénteki érkezéskor, regisztráció után, sok értékes ajándékkal megrakott hátizsákot kaptunk, majd felkerestük a kisházunkat. A klub profi séfje és több segítő, szabadban készült bográcspörkölttel és kemencében sült kenyérrel készültek mindannyiunknak az esti ismerkedős beszélgetésre.
A találkozó fő napja, szoros és élménydús programokkal telt, részt vehetünk egy igazi rallin, ahol a bátrak vezethettek egy ilyen versenyekre kialakított pitit, és a bevállalósak profi autók tanult sofőrjei mellett élhettek át igazi gyors porfelhős köröket a pályán.
Ebéd után nyugalmasabb, bár érdekes történelmi kalandba csöppentünk a Vasfüggöny múzeum látnivalói között megtudhattuk miként ment végbe itt nyugaton szocializmus lezárulása.
Este mulatság, vigadalom, evés-ivás, dínom-dánom, hajnalig tartó jókedv emelte a hangulatot az egekig. A nagy cruisolás Kőszegre vasárnap délelőtt, a rend őreivel, megint feltűnőre sikeredett, majd a parkolóban a járókelők nyereménycsomagért rész vettek a PT szépségversenyeny szavazásán. A polgármester úr szép szavakkal üdvözölte a sofőröket és családjaikat, még egy cabrióval próbakört is tettek. Ha Kőszeg, akkor vár! Szakavatott idegenvezetőkkel végigjártuk a termeket, folyosókat, megtudtuk a történelmi hátterét a városnak és a várnak. Ebéd után klubunk kutyaszerető tagjai által felajánlott eledeleket adtuk át a helyi állatmentő intézménynek, és elültettük a Fan Club fáját a tó partján!
Rengeteg emlékkel intettünk egymásnak búcsút, ismét egy programteli tartalmas hétvége telt régi és új barátokkal jó hangulatban gyönyörű autók társaságában.