2018. június 2-3. – Keszthely

 

 
2018 június 2-3-án került lebonyolításra az első független PT Cruiser találkozó abból az apropóból, hogy összehozzuk a magyarországi PT tulajokat, klubtól függetlenül.

A kora reggeli órákban Keszthelyen, a Helikon Parkban gyülekeztünk, csodás élmény volt látni, ahogy megtelik a parkoló a fantasztikus PiTikkel. Az érkezők egy-egy, saját rendszámmal ellátott kártyát kaptak és egy „I love my PT Cruiser” feliratú nyakpántot, ami kizárólag erre az alkalomra készült, fehér színben, ezzel is erősítve a találkozó mottóját „Krúzolj ,ne háborúzz!”.
A fő helyszín a keszthelyi Festetics kastély volt, mely ideális lehetőséget biztosított mind a kikapcsolódásra, a rég látott vagy sosem ismert emberekkel való beszélgetésre, mind az autóink festői környezetben történő fotózására. Előzetes egyeztetés után megkaptuk az engedélyt a kastély kertjébe való behajtásra valamint a fotózásra, amire Purczeld Lászlót kértük fel (ismerve korábbi munkáit), aki félelmet nem ismerve az egyik torony, valamint egy kölcsönkért létra tetejéről megörökítette szépségeinket.
A kastélyhoz együtt vonultunk, a fotózáshoz megfelelő beállásban parkoltunk le.
A nagy meleg ellenére mindenki jól érezte magát, ki a kávézó napernyői alatt, ki a kiállítások hűvös termeiben.

Egy órakor, a szabadon elfogyasztott ebéd után autóinkba pattanva, leküzdve egy 27 km-es távolságot, konvojban vonultunk Tapolcára, hogy megcsodálhassuk a tavasbarlangot és ügyelve a résztvevők egészségére, evezésre invitáljuk őket a kristálytiszta vízen.
A barlang mindenkit elbűvölt, feltöltődve távoztunk a két órás túra után.

Keszthelyre visszatérve elfoglaltuk a csak a számunkra kiadott Tarr apartmant, felfrissülés után a Fő utcán található John’s pubban fogyasztottuk el a vacsorát, majd ki ki kedve szerint fürdeni vagy egy két pohár sörre elindult a Balaton partra. Régi és új barátok koccintottak egymás egészségére valamint a találkozó sikerére.

Másnap a szálláson elfogyasztott bőséges reggeli végeztével a déli part felé vettük az irányt, a Balatonszentgyörgyi Csillagvár múzeumhoz, valamint a Csillagvár étteremhez, hogy egy finom ebéddel zárjuk le ezt a két csodás napot. Eztán volt aki haza indult, volt aki még megmártózott a Balaton vizében.

Mindent összevetve úgy érzem a találkozó sikeres volt és elérte célját. Jövőre újra jövünk!