2018. június 9-10. – Hollandia

 
Nemzetközi PT Cruiser találkozó – Hollandia
 
Szeretett autónk kitalálta, hogy idén is találkozni szeretne külföldi barátaival …. Mi, a Rácz család, szívesen támogattuk ebben, hisz a múlt évben is nagyon jól éreztük magunkat. Pötinho megkapott mindenféle ápolást, szervizelést és kitartóan repített minket Hollandiáig. 15 óra utazás után megérkeztünk Drenthebe, ahol már sok-sok gyönyörű autó állt. Pöti büszkén állt be a parkolóba, kihúzva magát, majd állta a fotósok hadát. A szálloda elfoglalása után máris kezdődtek a programok. Fantasztikus rendezett falvakon keresztül egy tó mellett kaptuk az ebédet, majd utunk tovább folytatódott. Miközben cruzoltunk az utcákon, bámultak minket, tátott szájjal fotóztak, Pötinho csak ragyogott boldogan, tán még kacsingatott is .
Mikor a szállodához visszatértünk, meghatódtunk ,mert ott lobogtak a résztvevő nemzetek zászlói és felemelő érzés volt látni a mi tiszteletünkre, hazánk lobogóját is. Jópofa autós játékokkal tarkították a programot, bár Pötinho nem vett részt, jókat nevetgéltünk a többi ügyes vagy éppen ügyetlen autóson. Kedves emberek és valóban nagyon egyedi autók között sok élménnyel gazdagodtunk idén is. Sok ötletet láttunk, amikkel a hazai találkozóinkat is színesíthetjük majd . Egy nyugodt éjszaka után újabb káprázatos napot tudtunk magunkénak. Ellátogattunk egy a Szentenrei Skanzenhez hasonló helyre. Pesze itt is az autók voltak a középpontban, szinte betelni nem lehetett velük. Minden színben ragyognak a különféle dekorációkkal csinosított verdák, villogtak a ledek, csillogtak a krómok és a mi ezüst gyémántunk is csak fényesedett ilyen barátok körében….
Este a díszteremben pazar vacsorával zárult a rendezvény, ahol tombola nyereményekkel, ajándékokkal kedveskedtek a szervezők és megkaptuk a legkiemelkedőbb elismerést, hisz mi érkeztünk a legtávolabbról. A mi kis szerelmünk elégedetten és biztonságosan hozott minket haza, feltuningolva magát élményekkel, emlékekkel és újabb távoli találkozóval a terveiben. Igen, mi és Pötinho ugyanolyan bolondok vagyunk mint a többi piti és az őket megalkotó gazdik …