2017. április 22-23. – Fertő Party PT-túra

 

Sopronban tátott szájjal kapkodták a járókelők a fejüket, ahogy csodáinkkal átvágtunk a városon és dudaszóval üdvözöltük a nyugati országrészt. Évadnyitó találkozónk Kópházán kezdődött, ahol helyben készült lángossal, kávéval és valódi fúvószenével indítottuk túránkat. Utunk szépen művelt, Toszkánát idéző szőlődombok között vezetett egészen a Fertő-tó partjáig. Leparkoltunk, autóinkat hadd csodálják meg az érdeklődők, és kis beszélgetés után hajóra szálltunk.

Hatalmas kört tettünk meg a tavon, még a szomszédos Ausztria területére is átringatóztunk, miközben folyamatosan megismerkedtünk a Hanság érdekességeivel és élővilágával. A kellemes utazást követően ismét autóba ültünk, és átkrúzoltunk a közeli kőfejtőbe. Egy gyalogtúra keretében gyönyörködhettünk a kialakított termek lélegzetelállító méreteiben és ámulhattunk a minocén-kori tenger élővilágának maradványaiból rendezett kiállításon. Egy kellemes forró ital, kis édesség és beszélgetés után újra tovább indultunk.

Megmutattuk csillogó gyémántjainkat a városnak és végcélként a Brennbergi Ifjúsági táborban várt minket a vacsora. A foglalt szobák sokáig üresek maradtak, mert a hangulatos erdészházban hatalmas zenés-táncos estet tartottunk. Előkerültek a koccintós, rövid, hosszú, erős és a kímélő italok, amik segítettek a valódi kikapcsolódásban. Heléna és Csabi egy elképzelhetetlenül jó éneklős partyval készültek, így minden tökéletes volt a felejthetetlen első „Sopitalihoz”. Elhatároztuk, hogy minden évben újra és újra meglátogatjuk a környéket, sőt egy ausztriai túrát is tervezünk, reményeink szerint szomszéd fanatisták társaságában…..

video
play-sharp-fill